Postari

Cum sa extindem durata de viata a unui card de proximitate

hid1Tehnologia care face cardurile de proximitate sa functioneze, includ o antena si un cip electronic. Ambele sunt incorporate in card la momentul fabricatiei. Toate firmele producatoare (HID, Indala, Kantech, Keri, Casi, AWID, etc.) folosesc tehnologii asemanatoare de fabricatie.

Exista 3 cauze principale care duc la inutilizarea acestor cartele:

1. Avarierea antenei sau a conexiunii intre antena si cip.
2. Expunerea cartelei la descarcari electrostatice.
3. Expunerea la campuri magnetice puternice pot sterge programarea de pe cip-ul cardului.

iclasscard
Cardurile/cartelele de proximitate au fost concepute special pentru a fi utilizate in scopuri de control acces si identificare. Cand un astfel de card nu mai functioneaza corect poate sa fie si din cauza posesorului care a abuzat neintentionat de el. Mai jos gasiti o lista de fapte care pot deteriora un card de proximitate:

– Spalarea neintentionata cu masina de spalat. Se intampla frecvent atunci cand cardul este uitat in buzunarul de la camasa sau pantaloni.
– Expunerea cardului la caldura extrema (de exemplu daca se lasa pe bordul masinii in actiunea directa a razelor solare)
– Perforarea cardului in zona chipului sau antenei
– Folosirea cardului pe post de racleta pentru curatarea ghetii de pe parbrizul masinii
– Indoirea sau plierea partiala a cardului
– Expunerea cardului la substante chimice ca: solventi organici, alcool, ethanol sau alti solventi

Manipularea corecta a cardului este esentiala pentru durata de viata a acestuia. Daca tineti cont de sfaturile de mai sus o sa puteti utiliza cardurile de proximitate un timp indelungat fara sa fie nevoie inlocuirea acestora, economisind astfel sume importante.