Postari

Sfaturi pentru prevenirea ruperii riboanelor in imprimanta de carduri

Unul din apelurile telefonice pe care le primim in mod regulat in cadrul departamentului nostru tehnic se refera la ruperea riboanelor in imprimante. Vestea buna este ca riboanele pot fi recuperate, de obicei, prin lipirea acestora cu band scotch. Dupa ce finalizati procesul de lipire, va trebui sa determinati care este a fost cauza ruperii acestora, pentru a preveni repetarea fenomenului. Mai jos va prezentam o lista de solutii pentru problemele legate de ruperea riboanelor:

Sfatul #1 – Readuceti toate setarile driverului dumneavoastra la setarile implicite din fabrica. Schimbarea necontrolata a setarilor din driver pot provoca incalzirea excesiva a capului de imprimare care va duce la ruperea riboanelor. Acest lucru se intampla de obicei atunci cand clientii doresc sa puna mai multa culoare pe card in incercarea de a obtine culori mai inchise si mai accentuate. Readuceti toate setarile driverului dumneavoastra la setarile din fabrica pentru a preveni mai multe ruperi pe viitor. Modificarile in driver se fac pas cu pas.

Sfatul #2 – Curatati imprimanta si calibrati senzorul de detectare a ribonului. Ambele sunt esentiale pentru a impiedica ruperea riboanelor. Urmati instructiunile producatorului pentru modelul imprimantei pe care o detineti in ceea ce priveste curatarea si calibrarea senzorului. Majoritatea imprimantelor necesita curatare de fiecare schimb de ribon. Truse de curatare sunt disponibile pentru toate modelele de imprimante de carduri. Dupa curatarea imprimantei si inainte de a instala noul ribon, calibrati senzorul de detecatare a ribonului daca acest lucru se aplica la imprimanta dumneavoastra.

Sfatul #3 – Nu incercati sa imprimati peste marginea cardului cu o imprimanta ce utilizeaza tehnologia dye-sublimantion – “direct pe card”. Numai imprimantele cu retransfer pot imprima carduri peste margine, la o calitate similara off-set. Daca detineti o imprimanta cu tehnologie “direct pe card” si incercati sa imprimati prea aproape de marginea cardului, acest lucru va duce la ruperea ribonului. Incercati trucuri de design pentru a “pacali” ochiul.

Daca si dupa aplicarea sfaturilor sus prezentate, ribonul continua sa se rupa, nu ezitati sa contactati departamentul tehnic Printcard Systems.